Voedselprogramma Karatara

De nood is hoog!

De Corona Crisis laat diepe sporen na in de samenleving van Zuid-Afrika.  Mensen hebben geen werk en daardoor geen inkomen. Kinderen en jongeren, die normaal op school warm eten krijgen, krijgen nu weinig tot niets.

Good News ZA is daarom begonnen met en voedselprogramma voor de inwoners van Karatara en omgeving. Vijf keer per week verzorgen wij ontbijt voor de kinderen en aan het eind van de middag kunnen de families een warme maaltijd van ons krijgen. Wij rijden met ons busje door de woongebieden om ze aan huis ontbijt en een warme maaltijd te geven. Verder ondersteunen wij nog diverse “sop kombuise” (=voedselkeukens) in de omgeving van Karatara en Knysna. We zijn per week verantwoordelijk voor meer dan 1500 borden Epap en zo’n 2500 porties warm eten. Dit doen we samen met een team van lokale mensen. Daarnaast geven we nog in de verafgelegen gebieden voedselpakketten uit en geven soms hulp op maat.

Het ontbijt krijgen we gesponsord door de organisatie Epap. De warme maaltijd moeten we uit de algemene middelen van Good News South Africa betalen. Een gezonde warme maaltijd kost ons ongeveer €0.25 per persoon. Verder zijn er nog kosten voor gas en benzine.

Als u mee wilt helpen deze kosten te dekken dan kunt u een bedrag overmaken op:
IBAN: NL61 ABNA 0447 8017 08
t.n.v.: VPE zending (of opdracht tot Wereldzending)
o.v.v.: Good News ZA (voedselproject) / Zuid-Afrika

Baie dankie!!!
Theo en Jinke de Jong