Historie van Good News ZA:
  
Good News ZA is opgericht in januari 2014 door Theo en Jinke de Jong. Na twee jaar bij een andere organisatie gewerkt te hebben heeft God hen duidelijk gemaakt dat zij fulltime kinder- en jeugdwerk moesten gaan doen. (zie Extra nieuwsbrief SA Oktober).
  
Theo en Jinke waren in 2013 al werkzaam op de Primary School(lagere school) in Knysna waar Theo op vrijdagochtend Bijbelonderwijs gaf. Verder begeleiden ze samen met een team de jeugd van de High School van Knysna op dinsdagochtenden. Beide werkzaamheden zijn na de start van Good News ZA doorgegaan. Dit is ook het geval met het kinderwerk in The Rock Christian Church Knysna waar Theo en Jinke de bovenbouw les geven. Sinds januari 2014 is hier het interkerkelijk jeugdwerk bijgekomen onder de vlag van The Rock Church.
 
Gedurende het jaar 2014 werd steeds meer duidelijk dat Good News ZA zich moet gaan toeleggen op het begeleiden van kinderen en jeugd uit de "rural Areas” van Knysna. Dit zijn de plattelandsgebieden rondom Knysna. 
 
In februari 2014 zijn Theo en Jinke voorgesteld aan het dorp Karatara tijdens een kerkdienst van de gezamenlijke kerken. Vanaf februari is er door middel van een Kids Party begonnen met de aftrap van het kinderwerk in Karatara, een dorp zo’n 40 kilometer van Knysna. Vanaf april 2014 is Good News ZA iedere maandagochtend werkzaam op de "Karatara Laërskool”. Dit is de lagere school van dit dorp. In het vierde kwartaal van 2014 is dit werk uitgebreid naar de Lagere School in Barrington, een dorpje zo’n 8 kilometer van Karatara.

 

Wie zijn wij?